Het was een prachtige voormiddag vandaag, het ideale weer voor fruitbedrijf Cocquyt voor een fruitpersing. Al hadden ze zelf het weer niet gekozen. Men kon proeven van vers geperst fruitsap, zuiver appelsap, appel en perensap, appel met kriekensap en appel met rode biet.
Er werd gedemonstreerd hoe men fruit perst, het sap werd gepasteuriseerd en vervolgens gevuld in dozen van 5 liter met een tapkraantje.
Het restafval de pulp wordt als voeding gebruikt voor de koeien van de nabij gelegen boerderij.
Deze keer werd gebruik gemaakt van hun eigen ontworpen dozen met foto’s van hun fruit, hoeve en logo. Zo zal het voor de klant nog duidelijker zijn dat het wel degelijk om een echt streekproduct gaat. Het fruitsap is ongeopend een jaar houdbaar en 2 maanden na opening.
De persing werd verzorgd door en mobiele fruitpers. (http://www.mobielefruitpers.com)
Meer info kan gevonden worden op hun website www.fruitbedrijfcocquyt.be
Tijdens de paasvakantie organiseert Stad Deinze samen met Jeugdraad Deinze opnieuw bloklocaties voor studenten. In…
Er komt een nieuwe zachte doorsteek voor fietsers en voetgangers tussen de Cyriel Buyssestraat en…
Onze nieuwe burgemeester van Deinze heeft zopas een primeur aangekondigd: een exclusief parfum dat de…
Deinze verwelkomde op 24 maart de topatleet Thomas Van Der Plaetsen, die met zijn kajaktocht…
Stad Deinze heeft een nieuw kerkenbeleidsplan. Het bevat een visie op de toekomst van alle…
Na meer dan 40 jaar prominent aanwezig te zijn in het centrum van Deinze, neemt…