Categories: Algemeen

BEL’UVA druiven gin

ELIKZIR uit Deinze creëert een exclusief duurzaam project met een topwijnbouwer Prof. G.Houben uit Limburg. Het innovatief en exclusief product BEL’UVA druiven gin! 

Belgische druiven: goede wijn, top mousserende wijnen en nu ook een unieke druiven-gin! Naast de tientallen gin-merken die we al kennen in ons land, brengen aroma- en extract technoloog Hans Van Daele en expert wijnbouwer Professor Ghislain Houben een kwaliteitsvolle nieuwe gin van eigen bodem op de markt, gemaakt van Belgische druiven. Bel’Uva: een primeur wereldwijd.

Druiven, en dan nog van eigen bodem, in plaats van graanalcohol als basis voor een hoogstaande gin: het is een nieuw idee. In het hele proces van wijn maken, gaan er al eeuwen waardevolle grondstoffen (de druivendraf) verloren: de schil, het vruchtvlees en de pitjes worden na het persen meestal weggegooid.

Binnen Elikzir begonnen ze 2 jaar geleden met experimentele testen. Ze fermenteren de druivendraf op een specifieke manier, om een zeer aromatisch distillaat te bekomen en hiermee creëerden ze een hoogstaande unieke gin-soort.

In Professor Ghislain Houben vonden ze een partner. Een wijnkenner èn wijnproducent uit Limburg, die al jaren experimenteert met nieuwe druivenrassen. Hij is ervan overtuigd dat Belgische kwaliteitsvolle druiven de basis zullen vormen van nog heel wat bijzondere producten in de toekomst. De huidige beschikbare druivendraf is afkomstig van de druiven Pinot Blanc en Muscaris, die ze in Limburg telen.
De botanische distillaten stellen ze zorgvuldig samen, in functie van het delicaat en fruitig aroma van elke druivensoort en dit in samenwerking met een top-distillateur.

Ook de vormgeving van de fles en het etiket spelen in op het unieke van de grondstoffen: je herkent duidelijk een wijnfles en op het etiket pronkt een druiventros. De smaak en het geurprofiel zijn delicaat fruitig en met typisch zuivere kenmerken van elke druif. Bel’Uva mag zich terecht een edele gin noemen. We mikken op het hogere marktsegment, de betere horecazaken en retail. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Share
Published by
Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Recent Posts

Ontdek Deinze met twee nieuwe gezinswandelingen 

Dienst Evenementen en Toerisme lanceert twee gloednieuwe gezinswandelingen onder de titel Op stap met Fikske.…

5 uur ago

Paasweekend: de mooiste en grootste tuinbeurs van de maand april vind je in Ooidonk!

Ook dit jaar is er de Tuin- en Lifestylebeurs Ooidonk tijdens het paasweekend!  Van zaterdag…

5 uur ago

Samen studeren in Deinze tijdens de paasvakantie

Tijdens de paasvakantie organiseert Stad Deinze samen met Jeugdraad Deinze opnieuw bloklocaties voor studenten. In…

2 weken ago

Willemsfonds Deinze hoopt op Alice Buyssepark in Nevele

Er komt een nieuwe zachte doorsteek voor fietsers en voetgangers tussen de Cyriel Buyssestraat en…

2 weken ago

1 april 🐟🐟 – Deinze lanceert eigen parfum: “Leiewater” – een geurige ode aan de stad

Onze nieuwe burgemeester van Deinze heeft zopas een primeur aangekondigd: een exclusief parfum dat de…

3 weken ago

Actie van Thomas Van Der Plaetsen brengt 2.215 euro op ten voordele van het Kinderkankerfonds

Deinze verwelkomde op 24 maart de topatleet Thomas Van Der Plaetsen, die met zijn kajaktocht…

3 weken ago