Het hoeft geen kalkoen, kreeft of hertekalfgebraad te zijn om je kerstmenu feestelijk te maken. Feestelijk betekent gevuld, knapperige deegjes, een gefrituurd dingetje, kleurrijke wintergroenten, verwarmende kruiden en een vleugje sinaasappel.
Sigrid Dewaele stelde een kerstmenu samen met vegane en vegetarische gerechten waarmee je je gezin of gasten beslist zal verrassen!
De maaltijd is zeer volwaardig met voldoende eiwitten, granen en groenten volgens de drieledigheid van de plant (wortel-, blad/stengel- en vruchtgewassen).
In de cursus ontvang je alle recepten van het menu, waarvan we een deel tijdens de cookalong kookles zullen klaarmaken.
Op voorhand wordt een lijstje doorgestuurd welke ingrediënten je best in huis haalt. We zetten onze computer in de keuken en koken samen met de lesgeefster. Sigrid Dewaele, een zeer ervaren VELT-lesgeefster zal je uitleg geven over de recepten en uw vragen beantwoorden. Er is veel interactie tijdens de les van medemensen die ook meekoken.
We werken met een link naar een ZOOM sessie die ruim vooraf aan alle deelnemers per e-mail wordt doorgestuurd. Een of ander extra abonnement is niet nodig; een kleine basiskennis van pc/tablet gebruik volstaat!
Prijs: € 10 voor niet-VELT-leden
Inschrijven kan door zo snel mogelijk voor 10 december een mail te sturen naar info.leieland@velt.be
Dienst Evenementen en Toerisme lanceert twee gloednieuwe gezinswandelingen onder de titel Op stap met Fikske.…
Ook dit jaar is er de Tuin- en Lifestylebeurs Ooidonk tijdens het paasweekend! Van zaterdag…
Tijdens de paasvakantie organiseert Stad Deinze samen met Jeugdraad Deinze opnieuw bloklocaties voor studenten. In…
Er komt een nieuwe zachte doorsteek voor fietsers en voetgangers tussen de Cyriel Buyssestraat en…
Onze nieuwe burgemeester van Deinze heeft zopas een primeur aangekondigd: een exclusief parfum dat de…
Deinze verwelkomde op 24 maart de topatleet Thomas Van Der Plaetsen, die met zijn kajaktocht…